Thursday, 25 April 2013

MAKAN!!!

Mak aku kata : " aju kau ni mmg dr kecik suka makan" 

Hambooi.. hahaha mmg pun alalala biase lettew aku mmg suke bab2 makan dan masak nii acctually. Tapi sape tak kenai mmg tak akan tahu la kan hahaha aku kan gengster kg Pisang ! Tp serius memasak ni best kut tak kisah la kite busy ke bekerjaya la kononya! haha yg penting TAHU MEMASAK . Masak simple2 pun dah ok dah jgn tak tahu lgsung kan.

Sebenarnya aku tak la pro bab masakan tradisional nii. setakat sambal,kicap,mrinate,kari,kurma,rendang zaman modern retila. tapi ak sgt berminat masakan barat such as pasta n soo on, one more thing aku mmg suka gila la kan masak2 desert nii such as cake, cheese tart, cup cake, n soo on la pehh best nya, Aku ade chance masak kek2 ni time balik kg je hahaha sbb kalau kat rumah membebel mak aku kunk dapur kotor la gemok la hahaha iye la mak iye2. 

Serius aku teringin buat banyak2 cup cake ni bg kat budak2 comelnya!

Blueberry cheese tart fav aku ! haha sonang yoo buatnya

Tau tak kek apa nii?? hahaha choc cheese pehh sedap gila .

Comey kan! macaron!

Hahaha ni Die mesti suke wek!


Nanti aku da ada rumah sendiri aku nak ada dapur besar yg lengkap dgn segala mcm perkakas ngeh2 senang sikit aku nak buat onar kat dapur sendiri :). Then aku nak ada ruang buat BBQ depan rumah OMG dpt bayangkan tak betapa gemuknya aku kalau hari2 aku masak recipe baru yg OHHHSemmm! hahaha ok bakalakau .. Sian teman serumah aku nanti mesti kena paksa makan hahaha :)

Ala u kene la paham i nak buka restoran nt. Eleh mesti mak aku tak caye kan hahaha. Mesti mak aku kata dala tua sebelum usia haha LARAT ke ko nak buat mcm2 ni .. Hahaha jgn pandang rendah k kat aju even aju mmg rendah :P



No comments:

Post a Comment