Tuesday, 23 April 2013

KEHIDUPAN INI MERUPAKAN SUATU PERCATURAN



Apakah yg dimaksudkan percaturan? Lalalala mcm pertaruhkan nasib laa yg aku paham la kan. Sbb dalam dunia nii tak semua yg kita nak kita boleh dapat. One more thing apa pun kita buat dalam dunia nii mesti kena berani buat berani tanggung laa….sbb hidup ni kan merupakan 1 percaturan.

Example la kan. Let say, korang pilih lelaki kacak bergaya, tapi panas baran untuk suami korang then kene terima lahh dah tuhh pilihan kamu wakakaka. Tapi bagi aku lain la pulak percaturan nii lebih kepada perniagaan laa berani keluar modal berani tanggung rugi la. Then kalau dah rezeki kan dapat untung berlipat ganda oooo perhhh mmg sedapppp sambil buat thumbs up ! serius ni la perniagaan yg ak teringin sgt nak buat J hope one day akan tercapai



One more about percaturan kan ape je korang buat kene berani terima padah la. Kalau korang mmg malas buat esaimen then dapat markah ala kadar so kene terima la. Yg penting apa yg ak nak tekankan dalam entri yg merapu ni kite sbnrnye kene terima n bertanggungjawab terhadap apa yg kita buat. Aku pesan kat diri aku sendiri sebenarnya ermm ok la tata.



No comments:

Post a Comment