Monday, 23 July 2012

Ramadan :)

   
      Ramadan is comingGGGG!!! Alhamdulillah hari nie dah hari ke 3 kita ,sbg umat islam menunaikan ibadah puasa,aku tak terlepas dr menyambutnya....Syukur, masih diberikan peluang berada di bulan yg penuh barakah ini,mudahan ini bukan ramadan yg terakhir,apa pun tetap perlu menganggap ini sebagai ramadan terakhir agar kita bersungguh melaksanakan ibadahhh..Allah daa open table nie nk kump pahala banyak2 ,berganda2 so kejarlahhh ,sapa tak mau rugilaaaa ..


      Agak2 la kan kalau ade org letak duit 14993 juta atas meja then suruh org rebut komfom berlari org amik ..sampai terpijak2 org,lggr2 org,tp kalau Allah buka peluang kutip pahala berganda di bulan mulia  nie,agak2 same tak mcm org rebut harta tuhh>>??? renungkan la tepuk dada tanya iman :)


      Nobody prfct..Tunaikanlah kewajipan walau TERPAKSA. Solatlah walau TERPAKSA. Puasalah walau TERPAKSA. Kerana kewajipan itu memang kadangkala sifatnya terpaksa.Dari keterpaksaan itu, perlahan2 kita akan menemukan hikmah dan akhirnya hati kita menjadi ikhlas keranaNya.Kalau nak tunggu ikhlas, sampai bila nak tunggu baru nak beribadah?Hidayah perlu dicari, bukan tunggu. Macam makanan, kalau tak suap, ia tak masuk ke dalam mulut. 


Okay selamat malam tata :)





   

No comments:

Post a Comment